Over mij

overgangsklachten

Hallo, ik ben Anita!

Moeder van 5 kinderen en enige jaren in de overgang. Mijn ervaringen wil ik graag met je delen.

Mijn levens motto is:

Wat niet moeilijk is moet je ook niet moeilijk maken.

Ik ben geen medicus maar houd wel van no-nonsens.

Je moet het willen en je moet het zelf doen.

Mijn verhaal

Ik heb veel gereisd en op een gegeven moment werd ik onregelmatig ongesteld. Dat was super onhandig. Ik snapte er niets van. De huisarts stelde voor om weer aan de pil te gaan. “Dat moet ook maar niet”, dacht ik. Ik was toen 44 jaar.

Intussen ging mijn gewicht steeds meer toenemen en was ik zo’n 7 kilo gegroeid in 2 jaar tijd. Dat kon ook niet meer en we kochten een loopband. Ook fietste ik samen met mijn man zo’n 100 km per week om af te vallen. Tot mijn stomme verbazing gebeurde er niets. Hij viel af en bij mij gebeurde er niets!

Opeens had ik het heel warm en moest de verwarming uit, ramen open en kleding zoveel mogelijk uit. Wat was er met me aan de hand?

De huisarts had gezegd dat het erbij hoorde, dus ik ben zelf gaan zoeken op het internet.

Opeens viel het kwartje…….. ik ben in de overgang!

Dit zijn overgangsklachten.

En nu?……

Herken je dit?

Het zweet breekt je opeens uit, je kookt van binnen. Geen tijd om te vragen: de verwarming moet helemaal uit, de deur moet open, naar buiten zonder jas, enzovoort.  Je denkt dat iedereen het ziet. Jij bent de enige die het warm heeft. Niemand snapt het.

Je gewicht controle heb je niet meer in de hand. Kleding van vorig jaar zit nu te strak. Een dieet volgen helpt ook niet. Dan maar sporten, ook weer zonder resultaat. Fitness maakt je buik nog dikker. 

Vermoeidheid

Je bent al moe wanneer je uit bed stapt. Overdag kom je nergens toe en je kunt je er niet toe zetten. Je begrijpt niet hoe dat kan.

Lusteloos

Uitstapjes, fietsen of wandelen in het bos, uit eten, het hoeft niet voor jou. Je kunt het ook niet uitleggen

Hoofdpijn

Vroeger had ik eigenlijk nooit hoofdpijn. Nu heb ik zo maar een paar dagen achter elkaar hoofdpijn.

Pijnlijke spieren

Opeens, zonder een echte aanleiding, heb ik zo maar last van spierpijn. Ik sta op en ineens heb ik last van een spier waar ik nooit eerder last van had.

Pijnlijke gewrichten

Opeens last krijgen van pijnlijke gewrichten, zoals mijn pols, knie, duim of rug bijvoorbeeld.

Herken jij jezelf in 1 of meerdere situaties? Zo ja, lees dan door hoe ik mijn eigen problemen heb aangepakt. Sommige heel simpel en andere via hulp en tips uit boeken.