Opvliegers en nachtzweten

door | 12 februari 2019
menoxium opvliegers

Opvliegers of nachtzweten zijn herkenbaar aan het feit dat je opeens heel heet wordt en gaat zweten. Je hart bonst en je wordt rood in je gezicht en hals. Wanneer je bloedvaten als gevolg hiervan gaan verwijden dan zal je bloeddruk gaan zakken. Met als gevolg dat dit omslaat in koude rillingen. Na korte tijd is dit weer voorbij.

Doordat je hormoonhuishouding aan het veranderen is krijg je een “storing” in je lichaamsthermostaat. Het verschil tussen warm en koud wordt groter en is niet meer zo precies. De temperatuur slaat door, naar boven en beneden.

Dit zijn typische overgangsklachten die na de overgang weer langzaam verdwijnen. Opvliegers zijn heel vervelend.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het heel erg veel met de voeding te maken heeft. Na enige maanden werd ik er door mijn man op gewezen dat ik hiervan last krijg wanneer ik het volgende heb gegeten:

  • eten of drinken waarin suiker (of veel) zit, bijvoorbeeld een koekje of drinken
  • Iets waarin chocolade zit
  • maaltijden waarin “hete” kruiden zit
  • rode wijn ( raar genoeg geen last met bier)
  • drop, zoet en zout

“Na een hele tijd ben je er achter waar het van komt en kun je weer door”

Er zijn er meer maar die vallen in het niet bij deze opvliegers.

Opvliegers verminderen

Uit eigen ervaring weet ik nu dat het direct te maken hebben met de voeding die je neemt. Je zult ze dan ook niet krijgen wanneer je de recepten volgt en adviezen in de e-boeken. Het beste middel tegen opvliegers

Echter, soms ga ik nog wel eens in de fout maar dan is het niet zo erg, ik weet dat ik dan “stout” ben geweest.

Kleding aanpassen

In periode voordat ik wist hoe ik mijn problemen kon verminderen, was mijn kleding soms wel een probleem. Wanneer je ineens kookt, dan kun je niet zomaar een blouse uittrekken op kantoor, in de winkel, op een feestje en zo voort.

Kleed je in laagjes, zo blijf je altijd bedekt en kun je snel reageren op zo’n aanval.

Hulpmiddelen of voedingssupplementen

opvliegers menoxium

Wanneer je zelfs niet met aangepaste voeding ( dus eten zonder het “stoute” lijst) van de hitte aanvallen afkomt, dan adviseer ik je dit te proberen. Kost evenveel als een kop koffie op een terras.

Het beste middel tegen opvliegers begint met minderen van suikers zoals boven omschreven. Wanneer je dit combineert met Menoxium dan beloof ik dat je een heel andere overgang krijgt. Opvliegers zijn dan sporadisch of helemaal verdwenen. Dat is mijn eigen ervaring.