Gezond afvallen zonder dieet

door | 29 oktober 2018

Gezond afvallen met de juiste voeding, geen overgang dieet.

Tijdens de overgang vraagt je lichaam om andere voeding stoffen en gezond afvallen is nu anders dan voor de overgang, maar geen overgang dieet.

Wat veranderd er dan en wat kan ik daar zelf aan doen?

Juist omdat de hormonen van de vrouw gaan veranderen, verminderen en sommige zelfs verdwijnen. De hormonen die juist je vrouwelijke kenmerken geven verdwijnen. Een hormoon pagina zal ik nog aanmaken welke je binnenkort zult kunnen zien op mijn blog.

Wanneer je nu bijvoorbeeld gaat sporten en buikspieroefeningen doet, dan zul je zien dat je buik dikker wordt in plaats van minder. Dat is heel frustrerend en ik heb het zelf ook ervaren. Gezond afvallen, geen dieet, is niet zo moeilijk met goede voeding. Het gaat hier dus niet om een dieet.

Daarom zijn dit misschien ook wel symptomen die je herkent:

  • afvallen lukt niet
  • na een dieet weer snel aankomen
  • dure voeding supplementen helpen niet
  • sporten als een gek en dikker worden
  • favoriete kleding past niet meer
  • ontevreden met je lichaam
  • chagrijnig zijn

Iedere vrouw krijgt hier mee te maken en zal er dus rekening mee moeten houden.

Vervolgens veranderd de stofwisseling en de veranderende hormonen maken je gek.

Conclusie: het moet nu dus anders dan voorheen. Voorheen was het al lastig genoeg maar nu snap je het helemaal niet meer. Na een dieet val je gegarandeerd weer terug. (Jojo effect)

Dat was dus precies wat mij ook is overkomen.

Nu ben ik 7 jaar in de overgang en ben vrij vroeg begonnen te lezen op het internet om het te snappen. Mijn huisarts deed het af met: daar moet je gewoon doorheen. Nou ik dus niet. Omdat het 4-10 jaar duurt dan wil ik daar heel graag aan werken om die tijd toch acceptabel door te komen.

Op de boeken link zie je de boeken welke ik heb gekocht (niet alle) en ben gaan snappen wat ik verkeerd deed.

Uiteindelijk heb ik nu geleerd dat een dieet tijdelijk is en gezond eten na korte tijd hetzelfde resultaat geeft en ook nog eens lekker en gevarieerd is.

Hoewel ik zelf lekker eten kan maken, wist niet goed wat ik dan nu meer nodig had en wat minder. Daar heb ik nu dus de boeken voor.

Moeilijk of makkelijk oplossen?; ik heb gekozen voor makkelijk en praktisch. Mij heeft het geweldig geholpen.

Resultaat: Gezond afvallen met goede voeding en nooit meer een dieet.

Ik heb geaccepteerd dat ik een handleiding nodig had om gezond afvallen zelf te kunnen doen.

Daar zijn deze boeken uitstekend voor geschikt. Kijk naar de  30 dagen niet-goed- geld-terug garantie. Je kunt dus niets verliezen.

Overgang dieet 50 recepten