Dieet voor de overgang is niet nodig.

door | 18 juli 2018

Een dieet voor de overgang om af te vallen is normaal niet nodig wanneer je een paar kilo kwijt wilt.

Waarom?

Je eierstokken maken geen vrouwelijke hormonen meer tijdens de overgang. Je vetweefsel maakt nu je oestrogeen aan in plaats van de eierstokken. Vrouwen met iets meer gewicht hebben daarom vaak minder last van overgangsklachten. Het is nu dus zaak om de goede balans te vinden zodat je toch lekker in je vel blijft zitten. Een crashdieet zal je stofwisseling verstoren waarna je weer (meer) zult aankomen.

Afvallen zonder dieet voor de overgang

Afvallen door de juiste voeding te kiezen is iets anders dan een dieet.  Tijdens mijn overgang heb ik gemerkt dat de recepten van de e-boeken iets heel anders zijn dan een dieet. Het hele gezin heeft namelijk hetzelfde gegeten. Zeer gevarieerd en gezond. Omdat ik het lastig vond om iedere dag iets nieuws te bedenken en toch juist gedurende de overgang wilde afvallen heb ik voor Slank door de Overgang gekozen. Gezond afvallen tijdens de overgang is anders heel lastig.

Overgangsklachten

Droge huid, pijnlijke spieren en gewrichten, botontkalking, vitamine D3 tekort, opvliegers, stofwisseling problemen, cholesterol toename en meer.

Dieet voor de overgang

Wat je NIET moet gaan doen:

Crash-diëten  proberen, extra gaan sporten, buiktrainingen, geen tussendoortjes, opeens naar de fitness school, minder dan normaal eten of jezelf verhongeren.

Wat je niet moet eten tijdens en na de overgang

Extra suikers

Bewerkte voeding met e-nummers

Smaakversterkers

Light producten

Verzadigd vet

Wil je dit bereiken?

Met de recepten uit Slank door de Overgang ben je niet op dieet. Je hoeft niet 2 keer te koken, het is goed en gezond voor een ieder. Het is nu belangrijk de juiste stoffen binnen te krijgen omdat je hormonen uit balans zijn.

 

Dankzij het e-boek Slank door de Overgang ben ik weer op gewicht en weet ik zeker dat ik gezond ben afgevallen. Mijn opvliegers zijn gevlogen en ik voel mij weer fit als ik s’ ochtends uit bed kom.

dieet overgang
Slank door de overgang